Bioklassiker

Att gå till en biograf är utan tvivel det bästa sättet att se film på, trots att de flesta nuförtiden har tv-apparater som tycks vara hur stora som helst och med ljudanläggningar som inte går av för hackor. Men det är något speciellt med att avnjuta filmer i biomörkret med en ordentlig popcornburk.

Vi tänkte att det kan väl passa fint att därför berätta om några moderna bioklassiker som du säkert kommer att känna igen!

Sagan om ringen-trilogin

Sagan om ringen-trilogin har kommit att bli några av världens mest sedda filmer och den tredje filmen ligger dessutom högt upp på IMDB:s (internet movie database) lista över de bästa filmerna i historien. Filmerna bygger på de tre böckerna som skrevs av J.R.R Tolkien för ganska många år sedan. Att sammanfatta böckerna och filmerna med en mening är lite svårt men om man skulle försöka så är det i alla fall det onda mot det goda, där de goda funnit mörkrets herres ring, den enda ringen.

Mörkrets herre som kallas för Sauron, föll för längesedan, men lever kvar som ett väsen i och med att ringen fortfarande är intakt. Ringen kan endast förstöras genom att den kastas dit den en gång smiddes – i domedagsbergets vilda lava. Filmerna går enkelt uttryckt ut på att de goda söker förstöra ringen, medan de onda i sin tur försöker hitta ringen.

Harry Potter

Böckerna och filmerna om trollkarlen Harry Potter har följt med en hel generation unga människors uppväxt och eftersom böckerna blev en sådan succé så kunde inte gärna filmerna misslyckas. Åtta till antalet blev filmerna om de sju böckerna, den sista boken delade man upp i två delar när den filmatiserades eftersom den dels var så pass lång och dels för att man inte ville utelämna alltför många viktiga detaljer. För er som missat Harry Potter så handlar det om en pojke som en dag får veta att han är en trollkarl, en trollkarl som när han var spädbarn, var den ende som någonsin överlevt en dödande förbannelse från den onde Lord Voldemort – som närapå tillintetgjordes eftersom förbannelsen studsade tillbaka på honom…

Historien handlar sedan om hans sju år på trollskarlsskolan Hogwarts och hans äventyr där – och vad hände egentligen med den onde trollkarlen?