Tips till dig som vill streama film

Att streama film är något som idag är väldigt smidigt och relativt enkelt. Du kan idag välja själv vilka filmer du vill se, antingen på din tv eller dator, vilken tid du själv vill. Här kommer några enkla tips till dig som vill komma igång och börja streama.

I ett par år har det blivit allt mer vanligt att streama film, något som tidigare inte var möjligt. Kort förklarat laddar man ner filmen för att se och sedan försvinner den själv när filmen är avslutad. Filmen finns inte kvar på datorn eller tv:n och tar därför inte något utrymme.

Steama

Idag finns många bra tjänster där du kan streama film där bland annat Netflix, FlmNet, ViaPlay och HBO Nordic är de vanligaste. Hos dem kan man teckna en prenumeration vilket gör att man kan streama deras filmer när man vill under månaden.

Vill du inte se filmen direkt på din dator kan du idag, genom en enkel HDMI-kabel koppla samman datorn med tv:n. Du kan då få över filmen till din tv och se på en bättre skärm för att få bättre känsla och komfort. Ett tips är att också införskaffa en trådlös mus så att du enkelt kan navigera på tv:n när du kopplat ihop med datorn.

Är du personen som inte gillar kablar finns det idag också möjlighet att streama till tv:n trådlöst. Här är det i huvudsak två apparater som gäller, Apple.tv och Chromecast. Genom att ansluta dessa apparater till det trådlösa nätverket kan man se filmerna i tv:n, utan sladd.

Så har du inte provat att streama tidigare tycker vi du ska prova. Anslut dig till en prenumeration och njut i tv-soffan i höst till några nya spännande filmer.