Festen efter filmperimären

Efter en storslagen film vill skaparna bjuda in till fest för medverkande och kända namn. Det har blivit dags för kändismingel och en möjlighet för dem som tillhandahåller lokal att visa upp sin bästa sida. Om du vill vara festfixaren finns det flera sätt att genomföra en fest som kändisarna kommer att prata om i flera månader. 

Hitta kontakter

Först behöver du hitta någon på filmstudion som du kan prata med. Skicka mail och ring för att meddela att din lokal står till förfogande om studion eller evenemangsbyrån behöver en plats för festen. Du kanske själv äger en evenemangsbyrå som fått uppdraget. Dela gärna med dig om specifikationer, vad du kan erbjuda som är unikt och så vidare. Du kan till och med erbjuda en lokal gratis såvida de betalar för mat och dryck som konsumeras under kvällen. Det är bra gratisreklam för ditt företag om skylten syns i tidningen eller lokalen nämns på sociala medier.

Fixa detaljerna

Erbjud att ta hand om alla festdetaljer. Studion behöver bara tillhandahålla en krav- eller önskelista så löser du problemen och fixar detaljerna. Det kan handla om att köpa in ballonger med tryck för festlig stämning. Trycket kan vara filmens namn, studions namn, teman och ord som kopplas starkt till filmen och liknande. Ballonger till en exklusiv fest ska så klart fyllas med helium, inte luft.

Diskutera tillsammans med studion vilka teman de vill att du följer, vilka färger och upplägget för kvällen. Har de preferenser på vad som ska serveras och vilken typ av underhållning som ska hållas? Här gäller det att ha ett öga för detaljer och läsa mellan raderna. Ju bättre du genomför detaljerna, desto nöjdare kund. Lägg tid på inbjudningskorten, det är en viktig del inför festen och är ett utmärkt tillfälle att upplysa gästerna om vilken typ av fest de är bjudna till.