Star Wars

I skrivande stund så har den nya filmen i Star Wars sagan, The Force Awakens, slagit ett flertal rekord. De har bland annat slagit rekordet för att under kortast tid komma upp till över 1,5 miljarder dollar i biointäkter runt om i världen.

Även om filmen är en otrolig framgång och har genererat enorma mängder i intäkter så är det bara en droppe i havet för Disney, det enorma företaget som numera äger Star Wars. Bara från de tidigare filmerna så har leksaker och andra typer av produkter från filmerna dragit in flera miljarder dollar om året. I och med de nya filmernas enorma succé räknar Disney med att försäljningen kommer att öka ännu mer.

När Disney köpte upp Star Wars från George Lucas för 7,3 miljarder dollar var det många som höjde på ögonbrynen. Star Wars var då på många sätt ett varumärke som inte lös lika starkt som det en gång gjorde. Disney hade dock tagit lärdom av det tidigare köpet av Marvel och om superhjältefilmerna är en fingervisning på vad vi har att vänta oss så finns det nog miljontals fans runt om i världen som är riktigt lyckliga.

Under första kvartalet av 2016 kommer Disney att släppa de nya leksakskollektionerna i en världsturné. Här kommer du att kunna hitta allt, från fungerande BB-8 robotar till nya lasersvärd, Rey- och Finndockor samt till och med gasballonger till att pryda födelsedagsfesterna. På många sätt så är det just leksakerna som gör att även yngre personer kan bli intresserade av detta enorma kulturfenomen. Att kunna dela sitt Star Wars intresse med sina barn är bland det roligaste som finns. De Star Wars prylar som finns tillgängliga är inte bara leksaker för barn, även smink och smycken för kvinnor ingår här. Framtiden ser ljus ut för alla Star Wars fans, speciellt eftersom Disney visat sina planer att släppa en ny Star Wars film om året hela vägen till år 2020.