Vilken streamingtjänst för film ska man välja?

Idag ser filmtittandet väldigt annorlunda ut mot för vad det gjorde för 10 år sedan. Många väljer idag att istället för att kolla på film från sitt tv-utbud så betalar man för någon form av streamingtjänst.

Med ett växande antal betalande användare blir streamingtjänsterna utbud allt större, något som talar för att dom är här för att stanna. Betalar du inte redan för en streamingtjänst eller går du kanske i tankarna att byta? I så fall kan du här läsa om de största streamingtjänsterna som är tillgängliga i Sverige och se vad som passar dig.

Netflix

Netflix är idag ensam om att erbjuda ett billigare alternativ för den som nöjer sig med att se filmer i SD-upplösning, det vill säga, inte full HD. Det kostar då 89 kr per månad, och du kan bara titta på en skärm i taget. Vill du se dina filmer i full HD så kostar det 109 kr per månad och då har du möjligheten att titta på 2 skärmar samtidigt. Är man fler i familjen så kan perimumabonnemanget vara ett alternativ. Här har du möjlighet att titta på fyra skärmar samtidigt och se dina filmer i ultra-HD och 4K upplösning. Netflix har ett stort utbud som kan variera med både kända och mer okända titlar. De senaste serierna och filmerna kan dock ta ett tag på sig att dyka upp hos Netflix, men de producerar också egna serier som dyker upp kontinuerligt. Något som är mycket uppskattat av barnfamiljer är “barnläget” som tar användaren till en avdelning med underhållning speciellt anpassad för barn.

HBO Nordic

HBO är en kanal som ägs av Warner Bros och lanserade senare streamingtjänsten HBO Nordic. HBO erbjuder en samling av både sina egna serier och inköpta serier. Man erbjuder bara ett abonnemang till priset 89 kr och det ger då tillgång till hela utbudet. HBO Nordic har fått ta emot mycket kritik för sitt gränssnitt som inte känts användarvänligt och en aning buggigt. Man har efter kritiken slipat på gränssnittet så det ska funka bättre och så man ska slippa felmeddelanden. Är man flera i familjen så kan det vara värt att tänka på att man kan vara inloggad på upp till fem enheter åt gången, men bara streama på två skärmar samtidigt. Vad gäller utbudet så är det inte det största, men istället för att proppa in en massa okänt eller tråkigt utbud så har man kvalitativa titlar, till exempel Game of Thrones. Här har man också en avdelning för yngre tittare.

Viaplay

Viaplay var en av de första streamingtjänsterna på våran marknad och är fortfarande en av de mest mest använda. Utbudet är riktigt bra och det finns en hel del svenska filmer och serier att välja på, dock så är det en av de dyrare tjänsterna. Viaplay har tre abonnemang att välja på, ett för sport som inkluderar barnunderhållning, serier och sport, men inte film. Det kostar 399 kr i månaden. För den som enbart vill titta på film så finns alternativet där du bara har tillgång till film och serier. Det kostar 109 kr i månaden. Vill man ha tillgång till hela utbudet med film, serier, barnunderhållning och sport så får man betala 449 kr i månaden. Du kan vara inloggad på upp till 4 enheter men bara titta på 2 skärmar samtidigt.